luni, 10 martie 2014

Un duşman terestru al omului


Ştim cu totii ca echilibrul natural al gazelor atmosferice este ameninţat de activitatea omului.

Multe dintre lucrurile pe care omul le face in mod obişnuit in fiecare zi, duc intr-o masura mai mare sau mai mică la poluarea planetei şi a aerului pe care cei 6 miliarde de locuitori îl respiră in fiecare zi.

Omul ar trebui să constientizeze ca el respirş in fiecare zi aerul, si daca îl poluează v-a inrăutaţi situaţia planetei, pe care inca unii incearca să o protejeze impotriva acestor efecte nocive care o distrug puţin câte puţin, şi poate păna cănd omul îşi va da seama ce-a făcut s-ar putea sa fie prea tarziu.

Din cauza poluarii creste proportia gazelor numite gaze de seră. Şi procesele industriale duc la poluare şi peste un miliard de locuitori inspiră aer puternic poluat.
Nu numai oamenii sunt afectati de poluare, ci si animalele si plantele.Datorita neglijenţei omului, s-a ajuns la poluare si mii de hectare de păduri au fost distruse, iar animalele ori sunt pe cale de dispariţie, ori mor pentru că nu mai pot respira aerul puternic poluat. Şi apoi ce rost ar mai avea această planetă fără frumuseţea dată de plante şi animale, pentru ca ele sunt adevăratele bogăţii, iar omul este păzitorul acestor comori, iar scopul lui este sa le protejeze , de tot ce este rau si le-ar putea duce la dispariţie.

A elaborat: Lepădatu Maria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu