marți, 1 iulie 2014

CURIOZITĂȚI: CELE MAI MARI PODURI DIN LUME

1. Brookly Bridge, New York City
Traversaţi acest simbol măreţ al Americii secolului XIX, la acea vreme o ţară în curs de dezvoltare, şi simţiţi pulsul unui mare oraş.












2. Puente de la Mujer, Buenos Aires, Argentina
Străzile cartierului Puetro Madero din Buenos Aires poartă nume de femei şi acesta este singura legătură cu tradiţie pe care o mai păstreză incredibilul pod în consola Puente de la Mujer (Podul Femeii), finalizat în 2001 şi construt peste un doc acum dezafectat.







3. Podul Q'eswachaka, râul Apurimac, Peru 
Cei care au curaj să se păşească pe acest pod din trestie aparent fragil, care se leagănă la 3962 de metri deasupra unui râu învolburat, vor putea admira urmele unei culturi unice dispărute şi peisajul spectaculos al canionului Apurimac.








4.Podul Dagu, Tianjin, China
Faceţi o plimbare pe aleile pietonale de pe podul Dagu, din al treilea oraş ca mărime din China, şi admiraţi priveliştea care îmbină anticul cu modernul.








5. Spean Praptos, Kâmpong Kdei, Cambodgia
Acest pod exotic din sec XII, construit în junglei tropicale, este cel mai mare de pe reţeaua de drumuri construită de regii-zei al khmerilor, cei care au ridicat şi complexul de temple de la Angkor Wat.










6. Podul din portul Sydney, Sydney, Australia.
Panorama spectaculoasă a podului, la care se adaugă scoicile concentrice ale Operei din Sydney, reprezintă un adevărat simbol al Australiei.










7. Podul Carol, Praga, Cehia
păşiţi dincolo de arcadele masive în stil gotic şi intraţi pe acest minunat pod medieval cu sculpturi baroce. Se spune că în mortar au fost amesticate şi gălbenuşuri de ou pentru a consolida construcţia.








8. Ponte Vecchio, Florenţa, Italia
Simţiţi încrederea şi energia fără limite ale începutului de Renaştere. Construit în 1345, peste râul Arno, "Podul Vechi" a fost personaj în opere de artă şi şiteratură şi este faimos pentru magazinele, îndrăgostiţii şi aurul său - podul a fost acupat de bijuterii încă din secolul XVI. 








9. Podul Clifton, Bristol, Anglia
Îmbinând firesc eleganţa cu utilul şi forţa, acest pod este o capodoperă clasică. Proiectat la începutul secolului XIX de eminentul inginer Isambard Kingdom Brunel, podul se întinde deasupra defileului râului Avon.







10.Podul Carrck - a - Rede, Irlanda de Nord
Inspiraţi aerul curat al Oceanului Atlantic, într-o regiune în care frumuseţea naturii rămâne neatinsă; zone e faimoasă pentru plantele şi păsările care trăiesc aici.Podul de frângii, care se leagănă necontinent, este suspendat la 24 de metri deasupra stâncilor şi face legătură între continent şi zonele de pescuit de pe insulele aflate în apropierevde ţărm.



Selecție de: CristinaCATEREV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu